O nama

 

Hotel KONSTANTIN u Lapljem Selu nalazi se na udaljenosti 7  kilometara južno od Prištine i na samo 5 kilometra zapadno od Gračanice. U neposrednoj blizini je i arheološko nalazište Ulpijana.

Laplje Selo je urbano mesto sa uredjenim domaćinstvima. U selu se nalazi crkva svete Petke sazidana 1938.godine.

Hotel se nalazi na atraktivnoj lokaciji, pogodnoj za psihički i fizički odmor.

Hotel funkcioniše tako da svoje goste može dovesti do svakog mesta na Kosovu i Metohiji. Pre svega to su srednjevekovni manastiri iz doba Nemanjića koji su pod zaštitom Unesko-a: Pećka Patrijaršija, Visoki Dečani, Bogorodica Ljeviška u Prizrenu i Gračanica. Tu je i manastir Zočište nadaleko poznat po brojnim isceljenjima, kao i Velika Hoča, selo sa trinaest crkava, i dečanskom vinicom.Dragulji duhovnosti i arhitekture su i manastiri Banjska, Sokolica, Draganac, Gorioč i Devič.  Značajno je posetiti i crkve u gradovima Prištini, Prizrenu, Lipljanu, Uroševcu.

Za goste iz svih krajeva zanimljiv je i seoski život Srba na Kosmetu, kao i stare seoske crkve. Na malom prostoru, u tri sela nalaze se, naprimer, tri crkve svete Nedelje.

Pored manastira i crkava, goste možemo povesti i do arheoloških nalazišta koja su u blizini, i do Mermerne pećine koja se nalazi nedaleko od hotela.